Het ranglijsten fanplatform

over alles van sport tot eten, gadgets en cadeaus

Beste 17 Makkelijkste en populairste woonkamerplanten

Heb je groene vingers, maar je geen tijd hebt om voor je planten zorgen? Of zoek je een groene en levende cadeau voor je vriend of vriendin die vaak buiten is? Dan onze lijst met populairste kamerplanten is special voor jou!

De "Tweede Kansje" kamerplanten zijn een leuk verrassing voor iedereen, kan je hier direct bekijken

Deze planten van onze populairste woonkamerplanten lijst zijn goed voor de luchtkwaliteit in je huis, brengen sfeer en besparen je tijd voor onderhoud. Dan kan je relaxen met makkelijke kamerplanten in je huis. Ook voor mensen zonder groene vingers zijn deze planten een leuke en uitvoerbare uitdaging en kunnen veel plezier jarenlang geven. Onze ranglijst heeft je antwoord op: cadeau ideeën voor haar, cadeau ideeën voor hem, housewarming cadeau student, kerstkado man, kerstcadeau tips vrouw, afscheidscadeau collega man.


Stem op het item waarvan je denkt dat het echt bovenaan deze lijst zou moeten staan

2

1

Graslelie

Huiskamerplant die niet dood kan. Mooie groene hangplant die makkelijk is en in elk huis past. Chlorophytum comosum, gewoonlijk spinplant genoemd, maar ook bekend als spinklimop, lintplant en kip en kip, is een soort groenblijvende meerjarige bloeiende plant. Het is inheems in tropisch en zuidelijk Afrika, maar is ook gevestigd in andere delen van de wereld, waaronder West-Australië
bekijk Graslelie


23 stemmen

2

2

Dieffenbachia

'de dief van Bagdad' of Dieffenbachia, heeft vele soorten met mooi patroon en opvallende tekeningen op het blad. Deze makkelijke en populaire woonkamerplant komt oorsprongelijk uit tropische regenwouden van Midden- & Noord-Amerika. Voordelen van Dieffenbachia in huis Het verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis en is de beste CO2-absorberende plant. Dieffenbachia is een van de beste, onderhoudsarme kamerplanten die in volledige tot halfschaduw kan overleven en je kan vergeven voor je gebruikelijke verwaarlozing. Een perfect cadeau voor een housewarming of cadeau aan iemand zonder ervaring met kamerplanten

Ervaringen: Mooie sterke planten voor de sfeer

bekijk Dieffenbachia


9 stemmen

2

3

Lepelplant

Spathiphyllum of Lepelplant is een zeer populaire bloeiende kamerplant. De Spathiphyllum heeft groene bladeren en witte lepelvormige bloemen. Snelgroeiende en sfeermaker.


Deze populaire huiskamerplant komt oorspronkelijk uit de Amazone en staat hoog onder uitstekende luchtreinigers. Spathiphyllum is een makkelijk te verzorgen kamerplant met weinig licht. Het verwijdert ook veel gifstoffen uit de binnenlucht, waaronder formaldehyde en ammoniak. Lepelplant staat heel hoog in de lijst met tips voor plant cadeau Het is een mooie en decoratieve plant om in huis te hebben!
Ervaringen: Kwalitatief goede plant die mijn huiskamer gelijk een stuk groener maakt.


8 stemmen

2

4

Aloë Vera

Aloë vera is waarschijnlijk een van de meest populaire kamerplanten. Vooral in vaak zie je ze in de keuken. Onderhoudsarme en relatief snelgroeiende plant. Licht, water, temperatuur - aloë vera is niet veeleisend. Het is afkomstig van het Arabische schiereiland, maar groeit in het wild in tropische, semi-tropische en droge klimaten over de hele wereld. De botanische naam is afgeleid van het Latijn, aloë (ook van het Grieks), met een onzekere oorsprong, en vera ("waar") van het Latijn. Gemeenschappelijke namen gebruiken aloë met een verspreidingsgebied, zoals Chinese aloë, Kaapse aloë of Barbados-aloë. Perfect cadeau voor een plantenbarbaar. Zeer populair als cadeau aan haar.

Ervaringen: Mooie plant zeker een aanrader

bekijk Aloë Vera


6 stemmen

2

5

Pachira Aquatica

Pachira Aquatica ook bekend als Geldboompje en watercacao, een populair cadeau voor een housewarming of verjaardagsfeestje . De sterke tropische plant dat leeft in natuur in de moerassen van Centraal en Zuid-Amerika, Mexico en Oost-Brazilië). De sterke tropische plant die in de natuur leeft in de moerassen van Midden- en Zuid-Amerika, Mexico en Oost-Brazilië). Deze kamerplant heeft een kleine snoeibeurt nodig en heeft in de winter niet veel onderhoud nodig.

Ervaringen: Prachtige plant!

bekijk Geldboompje


5 stemmen

2

6

Monstera

Monstera Deliciosa, oftewel Gatenplant, is een van de hipste kamerplanten ooit. Grote groene bladeren met verschillende vormen en maten gaten van deze lianne geeft al snel een gevoel van de tropen en uren regenwoud.


Deze populaire huiskamerplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en staat hoog bij uitstekende luchtreinigers. Over het algemeen is deze plant beginnersvriendelijk, omdat hij je zal vertellen wat hij wil en nodig heeft. In de Chinese symboliek, waar de Monstera een symbool is van een lang leven en het eren van elders en gerespecteerde mensen.
Ervaringen: Mooie glanzende groene bladeren.


3 stemmen

2

7

Euphorbia acruensis - Wolfsmelk

De stoere sterke stekelige cactusachtige plant heeft een grote familie in verschillende maten, rare vormen. Met Euphorbia in huis creëer je sfeer in je woonkamer, en het is zo fijn dat ze niet de moeilijkste zijn. Euphorbia Acrurensis of Wolfsmelk komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Langzaam groeiend. Makkelijk te onderhouden plantje. Beste cadeau voor je vader of kantoorgenoot.

Ervaringen: Gekregen als housewarming cadeau. Stoer!

bekijk Euphorbia acrurensis


3 stemmen

2

8

Opuntia Vulgaris

De Opuntia is een mooie en bijzondere kamerplant. Een echte cactus met een heel gaaf uiterlijk. Je krijgt meteen het effect van amerikaanse western met woestijnen en cowboys. Deze plant vult je kamer snel met sfeer en herinnert je aan je leuke reis naar verre lades.


Opuntia gemakkelijk te verzorgen. Deze populaire kamerplanten zijn extreem droogtetolerant. Opuntia is een echte Amerikaan en komt voor van de Peace River in het westen van Canada tot bijna het puntje van Zuid-Amerika. Geweldig cadeau voor hem en cadeau voor haar.
Ervaringen: We zijn heel blij met deze cactus. Staat prachtig in ons interieur.


3 stemmen

2

9

Christusdoorn

Als je op zoek bent naar een plant die gedijt in de omstandigheden in de meeste huizen, probeer dan de doornenkroonplant (Euphorbia milii). Het kweken van de plant is eenvoudig omdat hij zich goed aanpast aan normale kamertemperatuur en in droge binnenomgevingen. Het vergeeft ook af en toe gemiste gietbeurten en voedingen zonder te klagen.

Ervaringen: Indrukwekende plant!

bekijk Euphorbia milii


2 stemmen

2

10

Yucca

De Yucca houdt van een lichte plek zonder directe zonlicht. De Yucca geef pas weer water als de grond droog is. Deze onderhoudsvriendelijke plant komt oorspronkelijk uit de hete en droge delen van Amerika en het Caribisch gebied. Ook bekend in Nederland als de Palmlelie.
bekijk Yucca


2 stemmen

2

11

Rubberplant

Wil je je vriendin of vriend verrassen met een groen en levend cadeau om de woonkamer groener te maken? Dit plantje is ideaal. Ficus elastica of Rubberplant is een zeer sterke en makkelijke plant. Er zijn talloze variaties met verschillende bladkleur. Deze sterke plant kan snel groeien en je kamer decoreren. Deze gemakkelijk te onderhouden kamerplant komt oorspronkelijk uit de oostelijke delen van Zuid-Azië en Zuidoost-Azië. Het is genaturaliseerd geworden in Sri Lanka, West-Indië en de Amerikaanse staat Florida.

Ervaringen: Erg mooie plant, sterk, veel blad. Ik heb hem een paar maanden en de plant is nog steeds even mooi als toen ik hem kreeg. Aanrader!

bekijk Rubberplant


2 stemmen

2

12

Dracaena

Deze populaire kamerplant komt uit West-Afrika, Azië en Midden-Amerika. Drakenbloedboom of Dracaena, een zeer gemakkelijke kamerplant, staat hoog in de top 10 luchtzuiverende planten. Het Zoals tevreden eigenaren zeggen "Geweldige plant". Je kunt proberen deze kamerplant te doden, maar het is echt moeilijk!
bekijk Dracaena


2 stemmen

2

13

Sansevieria

Sansevieria, Dracaena trifasciata of vrouwentong is een succulente bloeiende plant, inheems in tropisch West-Afrika van Nigeria oost tot Congo. Hoewel in kleine bijdragen, kunnen Sansevierias kankerverwekkende verontreinigende stoffen opnemen, waaronder CO2, benzeen, formaldehyde, xyleen en tolueen. U heeft een onderhoudsarme kamerplant uitgezocht. De verzorging van Sansevieria vereist minimale inspanning. Om de plant er op zijn best uit te laten zien, water geven als de grond uitdroogt. De beste manier om te zien wanneer je plant water nodig heeft, is door de aarde wekelijks aan te raken. Perfecte optie voor een geschenk!

Ervaringen: Wat ik vooral goed vind: mooi, weinig onderhoud.

bekijk Sansevieria


2 stemmen

2

14

Zamioculcas Zamiifolia of ZZ-plant

Emerald Palm De Zamioculcas Zamiifolia, en simpelweg de beroemde ZZ-plant, is een tropische vaste plant die inheems is in Oost-Afrika, van Zuid-Kenia tot Noordoost-Zuid-Afrika. Wist je dat ZZ plant ook kan bloeien? Met de dikke bladeren, stam en knolwortels slaat de Zamioculcas zamiifolia water op. Echt heel gemakkelijk te onderhouden en moeilijk te doden. Je kunt snel iemand blij maken door deze plant als referentie te gebruiken. De ZZ plant is zeer decoratief en vraagt niet veel aandacht. Geweldige cadeau voor hem of geschenk voor haar!

Ervaringen: gekregen voor mij verjaardig van mij moeder, super blij mee

bekijk ZZ-plant


1 stemmen

2

15

Crassula Hobbit

Crassula ovata (Hobbit Jade), een kleinere variant van de jadeplant, is een vetplant die bijna in elk huis kan groeien. De stompe groene bladeren zijn buisvormig met gekrulde randen en felrode punten, waardoor sommige mensen de plant vergelijken met zeekoraal.


Deze populaire huiskamerplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Crassula's zijn geweldige kamerplanten en zijn perfect om te geven aan kwekers met minder ervaring dankzij hun gemakkelijke groeiwijze, onderhoudsarm, groenblijvend en opvallend karakter.
Ervaringen: Beste plant ever!


1 stemmen

2

16

CRASSULA BUSH

De Crassula BUSH is een stoere vetplant, echt vetplant. In Nederland noemen we de Crassula BUSH ook wel een geldboom of jadeplant. Feng Shui-enthousiastelingen beweren zelfs dat het positieve geestelijke gezondheidsvoordelen biedt door de chi te voeden.


Onderhoudsarm en langzame groeier, maken deze geweldige plant een geweldig cadeau-idee voor kleinere huizen of kantoorcadeaus.
Ervaringen: Van een collega mijn geldboom gekregen, weinig onderhoud en veel groen. coole plant


1 stemmen

2

17

Bananenplant

Een gezellige en decoratieve plant die goed past in de Urban Rainforest en Jungle trend. De Musa Cavendish, ook wel de 'Banaanplant' genoemd, heeft met zijn grote, gebogen bladeren een opvallende uitstraling die meteen opvalt in de woonkamer.


Deze populaire huiskamerplant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en staat hoog bij uitstekende luchtreinigers. Het is een fijne plant om in huis te hebben! De Musa Cavendish is niet moeilijk te verzorgen.
Wist je dat de bananenboom lijkt op de boom, maar dan op het grootste gras ter wereld.
Ervaringen: Een zeer mooie plant, groeit als kool. Ik ben er zo blij mee. Beste kado ooit


1 stemmen

Beste 17 Makkelijkste en populairste woonkamerplanten

Onze Lijst van populairste woonkamerplanten die weinig verzorging nodig hebben. Cadeau ideeën voor haar en voor hem huiswarming

Meer rankings over alles, gestemd door iedereen

Top Beste Office Fidget Toys en BreinGadgets

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor je collega of wil je tijdens een zoomgesprek minder spanning op kantoor? Wat is de beste fidget toy? Bekijk onze lijst met Top Best Office Fidget Toys en BrainGadgets.
Stem op een van de 19

naar de ranking →

TOP 10 beste cooperatieve bordspellen 2022

Speel lekker en werk samen met de leukste coöperatieve bordspellen op de markt. Om je een voorsprong te geven bij het vinden van de beste coöperatieve bordspellen, hebben we hier enkele favorieten verzameld.
Stem op een van de 18

naar de ranking →

TOP 20 beste wandelgadgets en tips om Pieterpad te lopen voor echte buitenmensen 2022

Hou je van de natuur en je gebogen buitenmens? Of ben je op zoek naar een top gadget cadeau voor iemand die het Pieterpad Wandelavontuur wil lopen? Of ben je op zoek naar tips voor beginnende wandelaars?
Stem op een van de 20

naar de ranking →
alle rankings

Onze-top.nl - beste ranglijsten met populairste gadgets, tips en leukste cadeaus en geschenken

Top stemlijsten voor alles onder (en inclusief) de zon.


Onze-top.nl is een verzameling interactieve topranglijsten waarop u kunt stemmen, kunt toevoegen, opnieuw kunt rangschikken en meer. Onze site is online om een verzameling items, films, acteurs, producten of dingen te maken waarop u kunt stemmen en opmerkingen die u kunt lezen.

Lees meer over Onze Top Ranglijsten