De meest inspirerende vrouwen van de moderne tijd

De meest inspirerende vrouwen van de moderne tijd

Om de Internationale Vrouwendag te vieren, hebben we deze lijst gemaakt met de meest inspirerende vrouwen van de moderne tijd. Ze vochten voor gelijkheid en vrijheid en hebben ons leven voor altijd gevormd.

Internationale Vrouwendag (IWD) wordt sinds 1917 op 8 maart gevierd. De eerste keer dat Internationale Vrouwendag in de Sovjet-Unie werd gevierd. De Verenigde Naties begonnen deze dag in 1977 te vieren. In verschillende landen van de wereld is deze dag een nationale feestdag: Afghanistan, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Burkina Faso, Cambodja, China (alleen voor vrouwen), Cuba, Georgië, Guinee -Bissau, Eritrea, Kazachstan, Kirgizië, Laos, Madagaskar (alleen voor vrouwen), Moldavië, Mongolië, Nepal, Rusland, Tadzjikistan, Turkmenistan, Oeganda, Oekraïne, Oezbekistan, Vietnam en Zambia.

Bekijk onze lijst en stem op je meest inspirerende vrouw van deze tijd.

Go, girls!
Fijne Internationale Vrouwendag!Stem op het item waarvan je denkt dat het echt bovenaan deze lijst zou moeten staan

2

Oprah Winfrey

"Queen of All Media" is de echte bijnaam van deze Amerikaanse presentatoriese en publieke figuur. Oprah Winfrey heeft de publieke omroepen wereldwijd bestormd.
Oprah's geheim is niet alleen een immense creatieve kracht, maar ook haar menselijkheid, pure hart en ziel. Het echte voorbeeld van de 'girl power' die de geschiedenis herschreef, ze is de eerste en enige Afro-Amerikaanse miljardair en heeft zowel een eredoctoraat van Harvard University als de Presidential Medal of Freedom gekregen. Oprah Winfrey is een inspiratie voor miljoenen mensen over de hele wereld.
Wil jij je ook laten inspireren door Oprah? We raden dit boek "What I Know For Sure" aan, geschreven door Oprah Winfrey zelf. In dit boek vind je geordend op thema - vreugde, veerkracht, verbinding, dankbaarheid, mogelijkheid, ontzag, helderheid en kracht - deze essays bieden een zeldzame, krachtige en intieme blik in het hart en de geest van een van 's werelds meest buitengewone vrouwen.
Koopadvies: Een perfect cadeau voor dochter, moeder of vriendin. Ideaal cadeau om in tientallen te kopen om als cadeau weg te geven.
Aangeraden door Cynthia.
Ervaringen en Reviews: Ik zal dit boek aan iedereen in mijn leven aanbevelen. Ik zal dit boek kopen voor alle vrouwen in de wereld. Dit was het perfecte boek om te lezen en me te inspireren om door te gaan met alles wat ik ben.
Er is ook een Nederlandse vertaling van dit inspirerende boek van Oprah.

2

Aung San Suu Kyi

2

Hillary Clinton

2

Mother Teresa

2

Indira Gandhi

2

Madonna

2

Michelle Obama

2

Eleanor Roosevelt

2

Maria Montessori

2

Valentina Tereshkova

2

Jane Fonda

2

Neelie Kroes

2

J. K. Rowling

2

Princess Diana

2

Marie Curie

2

Grace Kelly

2

Margaret Thatcher

2

Marilyn Monroe

2

Queen Elizabeth II

2

Ella Fitzgerald

2

Yoko Ono

2

Tsai Ing-wen

2

Serena Williams

2

Cornelia ‘Corrie’ ten Boom

Beste voorjaars schoonmaak tips en handige opberg gadgets van experts

Wil jij de lente beginnen met een opgeruimd huis? Een mooi moment om te beginnen met onze checklist en schoonmaakgadgets. Met onze handige gadgets en tips wordt het nog makkelijker en leuker om je huis opnieuw in te richten.


Stem op een van de 6 naar de verlanglijstje →

Top 10 gadgets voor bij het bakken

Heb je zin om te bakken maar weet je niet waar je moet beginnen of ben je op zoek naar een leuk cadeau voor iemand die van bakken houdt? We hebben de lijst voor je gemaakt met alle broodnodige bakgadgets.
Stem op een van de 14

naar de verlanglijstje →

Top 20 Beste handige smartphone-gadgets en mobiele accessoires 2023

Heb je een nieuwe smartphone en ben je op zoek naar handige gadgets en coole hebbedingetjes? In deze verlanglijst kan je vinden de beste smartphone-gadgets en mobiele accessoires.
Stem op een van de 22

naar de verlanglijstje →

Laatst toegevoegde ranking lijst

Onze-top.nl - beste ranglijsten met populairste gadgets, tips en leukste cadeaus en geschenken

Top stemlijsten voor alles onder (en inclusief) de zon.


Onze-top.nl is een verzameling interactieve topranglijsten waarop u kunt stemmen, kunt toevoegen, opnieuw kunt rangschikken en meer. Onze site is online om een verzameling items, films, acteurs, producten of dingen te maken waarop u kunt stemmen en opmerkingen die u kunt lezen.

In onze collectie kan je vinden bijvoorbeeld beste bordspellen, leuke kaartspellen, leuke kamerplanten, makkelijkste kamerplanten, best gadgets 2022, keuken cadeaus, housewarming cadeau lijst

Lees meer over Onze Top Ranglijsten