Het ranglijsten fanplatform

over alles van sport tot eten en cadeaus

21 Meest populaire Comfort foods in Nederland

Hoewel we fysiek afhankelijk zijn van voedsel, soms weet een gerecht gewoon zoveel meer over te brengen dan woorden ooit zouden kunnen.

Wat is comfort food? Wat is troosteten?
Kortom, comfort food is een voedsel waar we ons gelukkiger van voelen. Rustgevende en hartverwarmende gerecht, guilty pleasures op je boord. Comfort food is voor iedereen anders. Soul food vs comfort food zien we vaak het verschil niet.

De term comfort food is in ieder geval sinds 1966 bekend, toen de Palm Beach Post 'comfort food' in een verhaal gebruikte. Gepocheerd ei of kippensoep werden comfort food, of troostvoedsel in Nederlands, genoemd.

Comfortfood is gelukkig nog meer dan alleen 'troosteten', het is ook echt gezellig familie- of sameneten! Maar wat eten we nu het vaakst als we 'troosteten'?

Stem voor je poplairste Comfortfoods van Nederland


Stem op het item waarvan je denkt dat het echt bovenaan deze lijst zou moeten staan

1

Poffertjes

poffertjes - lekker Hollands als je honger hebt tijdens het winkelen of op de kerstmarkt! Poffertjes komen oorspronkelijk uit Frankrijk. Poffertjes staan in Nederland al sinds 1740 bekend als delicatesse. Op kermissen, jaarfeesten en zaterdagmarkten staan bijna altijd rijen voor poffertjes. Ze worden vers gemaakt en verkocht. Een portie van 10-12 stuks heet op een bord met een klontje boter en bestrooid met poedersuiker.


16 stemmen

2

Mac and Cheese

Macaroni en kaas, ook wel mac 'n' cheese genoemd. Een gerecht van gekookte macaroni pasta en een kaassaus, meestal cheddar. Dit is een van de perfecte comfortvoedsel, verscheen in de 14e eeuw in Italië in de vorm van pasta met Parmezaanse kaas. Je kunt het er waarschijnlijk mee eens zijn dat wanneer je je down voelt, een grote, goedkope kom macaroni en kaas ter plaatse komt. Mac 'n' cheese is een hoofdbestanddeel van comfortfood en bevat mystieke eigenschappen waardoor we ons beter voelen. Waarom is Mac 'n' Cheese zo'n troostmaaltijd? Omdat het zo verdomd lekker is.


15 stemmen

3

Kroket

De kroket staat in de top 3 van de populairste en meest gegeten snack van Nederland. 400 miljoen kroketten worden elke jaar gegeten. De oudste Nederlandse kroketten kommen uit 1830. Van Dobben, Kwekkeboom, De Jong of Holtkamp, Vegetarische slager maken de lekkerste kroketten. Er zijn heel veel variaties van kroketten: vleeskroket, goulashkroket, aardappelkroket, kipkroket, eierkroket, kaaskroket, bitterbal, eierbal, garnaalkroket, satékroket, aspergekroket, groentekroket, zuurkoolkroket of winterkroket. Kroket met veel calorieën is een van onze meest favoriete comfortfood


13 stemmen

4

Hema worst met mosterd

Op je limited edition HEMA rookworsttrui, t-shirt en boodschappentas, of keukendoek als houten speelgoed of hondenkauwspeeltje, HEMA staat bekend om zijn rookworst. Hema rookworst wordt al sinds 1936 op ambachtelijke wijze gemaakt. Gerookt met beuken- en eikenhout, knapperig en met een onvergetelijke smaak, mag de Hema rookworst niet ontbreken in onze lijst van 'Populairste Comfort Foods van Nederland'. Wat weegt een HEMA rookworst? 250 gram heet genot!
Te koop in HEMA winkels met een gebaksafdeling, vers opgewarmd met een bakje mosterdsaus en om uit een papieren zak te eten... Loopt het water je in de mond?

Er is ook een 'de HEMA rookworstlijn'.


13 stemmen

5

Chilli con carne

Chili con carne betekent in het Spaans "chili met vlees", is een pittige stoofpot met chilipepers (soms in de vorm van chilipoeder), vlees (meestal rundvlees), tomaten en kidneybonen. Het gerecht is ontstaan in het noorden van Mexico of het zuiden van Texas, maar verdiende snel een plekje in de harten van Nederlandse liefhebbers van comfortfood. Dit populaire onder de Nederlandse comfort-food gerecht is bij ons bekend vanaf 1529 en is ontstaan in de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan. Chili con carne wordt de meester van comfortvoedsel en katertraktatie genoemd. Zelfs de beruchte Jamie Oliver voegde het recept van Chili con carne toe aan zijn boek "Jamie's Ministry of Food"!


13 stemmen

6

Karamel Popcorn

"Caramel corn" zoals ze het in de VS noemen. Of karamelpopcorn is een lekkernij gemaakt van popcorn bedekt met een karamelsnoepschaal op basis van suiker of melasse die normaal gesproken minder dan 1 mm dik is.
Krokant van buiten en zacht van binnen, het is een perfect gerecht om een regenachtige donderdag op de bank te vertoeven met netflix en katten.

Vergeet niet te stemmen op "Karamel Popcorn" als beste Comfortfood van Nederland.


12 stemmen

7

Gebakken kabeljauw

Zeker, je houdt ervan of niet: Gebakken kabeljauw. Kibbeling is inderdaad een Nederlands gerecht en staat zeker wel in de top 5 Nederlandse gerechten die veel gegeten worden. Bij een viskraam warm gebakken kabeljauw uit de zak naar binnen staan te werken. Heerlijk! Iedereen heeft wel eens verse kabeljauw op de markt gesnoept. Kabeljauw in een goudbruin en krokant gebakken jasje. De Nederlandse versie van Fish and Chips. Toch is dit typisch Nederlands eten en het is ook altijd een feestje voor heel wat mensen. Knapperige gebakken kabeljauw met pittige pepersaus of met remouladesaus. Zo heerlijk!


12 stemmen

8

Chocolade milkshake

Het ultieme retro-comfortvoedsel, een chocolademilkshake is een zaligheid voor onze tong. De eerste verwijzing naar een "milkshake" komt uit 1885 en bevat whisky als ingrediënt... alleen voor medicinale doeleinden (uiteraard). Als je een grote fan bent van chocolademilkshake, is 12 september jouw dag. Het is een Nationale Chocolade Milkshake Dag. Speciaal voor het maken van milkshakes vond Steven Poplawski in 1922 de elektrische blender uit.
Typische chocolademilkshake wordt gemaakt door melk, ijs, chocoladesiroop te mengen tot een dik, zoet, koud mengsel.

Ben jij net zo dol op chocolademilkshake als wij? Help ons om van chocolademilkshake dé troostmaaltijd van Nederland te maken en stem erop!


12 stemmen

9

Uitsmijter

Ontdek Hollands best bewaarde geheime comfort food: uitsmijter!
Er zijn eindeloos veel uitsmijter recepten: uitsmijter met groenten, uitsmijter met champignons, uitsmijter met tomaat en ui of uitsmijter met spek... Noem het op.

Hoe maak je een uitsmijter? Je moet altijd een basisproduct hebben - ei en brood. Leg sneetjes brood op een bord, voeg boter toe. Leg de plakjes ham op het brood en daarna de kaas. Voeg boter toe aan een koekenpan en bak de eieren. En hier is het het eenvoudigste recept van uitsmijter, een van het poipulairste comfortfoods van Nederland.
"Uitsmijter" is zo speciaal dat het een marketingterm is gewoorden. Wat is een uitsmijter betoog? Een verleidelijke conclusie of boodschap van een artikel of advertentie.

Is een uitsmijter gezond? Ouderwets, oubollig, maar lekker en hartstikke gezond!
Stem op uitsmijter als Meest populaire Comfort food van Nederland →


11 stemmen

10

Kippensoep


10 stemmen

11

Misosoep


10 stemmen

12

De grote dubbele cheeseburger


10 stemmen

13

Kapsalon


10 stemmen

14

Pannenkoeken


10 stemmen

15

Patat oorlog


10 stemmen

16

Appeltaart


10 stemmen

17

Pizza Peperoni


10 stemmen

18

Broodje haring


10 stemmen

19

Kip sate


10 stemmen

20

Chocolade fondant


9 stemmen

21

Shepherd's pie


9 stemmen

22

Tosti met kaas


9 stemmen

Meer rankings over alles, gestemd door iedereen

Top 21 meest gebruikte wachtwoorden in Nederland

Onze top lijst en ranglijst van jouw en onze meest favourite wachtwoorden die wij zelf ook ooit hebben gebruikt.
Stem op een van de 21

naar de ranking →

Makkelijkste en populairste woonkamerplanten

Onze Lijst van populairste woonkamerplanten die weinig verzorging nodig hebben.
Stem op een van de 17

naar de ranking →

TOP 21 meest populaire souvenirs Efteling

Wat is het meest populaire souvenirs in het park de Efteling?
Stem op een van de 21

naar de ranking →
alle rankings