Het ranglijsten platform

Originele ideeëngids en koopwijzer voor alles
van sport tot eten, gadgets en cadeaus

Het kasteel van Bourgondië Bordspel van Ravensburger alea, Special Edition Nederlandstalig

14+ jaar, 2-4 spelers, Moeilijkheidsgraad: Moeilijk, 60-90 minuten

Dit complexe bordspel is de afgelopen 10 jaar in verschillende hitlijsten en lijsten van “beste spellen aller tijden” verschenen. Het Kasteel van Bourgondië als bordspel geeft zijn spelers een leuke en doordachte ervaring.

Waar gaat het over? In het thema van de 15e eeuw exporteren spelers goederen en bouwen ze boerderijen, mijnen, dorpen en kastelen om hun koninkrijken uit te breiden. Elke beurt worden dobbelstenen gegooid en spelers trekken of plaatsen tegels met beperkingen op basis van hun worpresultaten. Er worden punten gescoord voor het voltooien van gebieden, het verkopen van goederen, tegelvaardigheden en overgebleven grondstoffen.

Ondanks de willekeur van dobbelstenen zijn er tal van opties waarmee je de controle kunt overnemen en zinvolle beslissingen kunt nemen. Er is zelden sprake van een ‘slechte worp’, omdat je met elke dobbelsteenwaarde altijd iets productiefs kunt doen.

De verscheidenheid aan gameplays en strategieën die in het spel beschikbaar zijn, maken dit tot een opwindende en lonende ervaring, waardoor het ook een uitdagend spel is. Als je van strategische puzzelspellen met complexiteit houdt, dan is het bordspel Kasteel van Bourgondië zeker iets voor jou.

Aangeraden door Geert. Ervaringen: Zalig spel om met 2 of meer te spelen. Zeker een aanrader voor de boardgamefans!Andere leuke cadeau-idee, gadgets of handige accessoires

Aanbevelingen: Bordspel

Aanbevelingen: Luxe

Aanbevelingen: Vrienden

Aanbevelingen: Cadeaus

Laatste 7 verlanglijsten

Onze-top.nl - beste ranglijsten met populairste gadgets, tips en leukste cadeaus en geschenken

Top stemlijsten voor alles onder (en inclusief) de zon.


Onze-top.nl is een verzameling interactieve topranglijsten waarop u kunt stemmen, kunt toevoegen, opnieuw kunt rangschikken en meer. Onze site is online om een verzameling items, films, acteurs, producten of dingen te maken waarop u kunt stemmen en opmerkingen die u kunt lezen.

In onze collectie kan je vinden bijvoorbeeld beste bordspellen, leuke kaartspellen, leuke kamerplanten, makkelijkste kamerplanten, best gadgets 2022, keuken cadeaus, housewarming cadeau lijst

Lees meer over Onze Top Ranglijsten